Неделя, 08 Юли 2018 15:55

Мустафа Карадайъ от Баба Конду: Обединението няма алтернатива! (видео)

Оценете
(2 гласа)

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на традиционния събор в свещената местност "Баба Конду" край търговищкото село Божурка. От трибуната той разкритикува смяната на турските имена на местности в Стара Загора и обясни, че това му припомня събития предшестващи т.нар. „възродителен процес”. Карадайъ призова българи и мюсюлмани да бъда обединени и заедно, защото това е пътя за защита на демокрацията у нас.„Tолерантността няма алтернатива, мирът няма алтернатива, заедността няма алтернативa“, каза председателят на ДПС. 

ДПС обвини ГЕРБ, че управляват България по двойни стандарти и се опитват да легитимират омразата, ксенофобията и популизма. Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ двойни стандарти били прилагани и по време на европредседателството, когато едните партньори на ГЕРБ искали да излезем от ЕС, а другите - от НАТО. 

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС

„Властимащите само извън България говорят за необходимостта от междуетническа толерантност, стабилност, мир, обединение, но в България правят точно обратното. Днес демокрацията е в опасност и има нужда от защита. Днешната власт в България генерира несигурност и нестабилност в страната и ние се длъжни да защитим демокрацията“

На събора, организиран от областния съвет на ДПС Търговище, присъстваха представители на ПГ на ДПС, кметовете на общините в област Търговище, от съседните региони и Турция, хиляди хора от Североизтока. 

(виж галерия снимки)

Прочетена 3050 пъти

facebook coment