Понеделник, 02 Юли 2018 13:29

Разясняват нова процедура за предприемачи в Търговище

Оценете
(1 глас)

Безвъзмездно финансиране до 80 % или минимум в размер на 50 000 лв. могат да получат микро, малки и средни предприятия, регистрирани в последните две години по нова процедура за предприемачество, която вече стартира прием на проекти. „Насърчаване на предприемачеството в области, свързани с европейски и регионални предизвикателства“ е в рамките на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и е с общ бюджет от 67 227 768.06 лева.

На 4 юли, от 10 часа, в зала 74 на Община Търговище експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” ще разяснят процедурата. Информационният ден е открит за всички заинтересовани страни, съобщават от Областния информационен център в Търговище.

Търговище е сред 15-те приоритетни региона за проекти на кандидати, които са регистрирани (имат седалище) и се изпълняват на територията на областта.

По тази процедура е предвидена подкрепа за реализирането на предприемачески идеи, свързани с европейски и регионални предизвикателства – предприятия в специфични сфери, например творчески и културни индустрии, предприятия, разработващи нови продукти и услуги, свързани със застаряване на населението, полагане на грижи и здравеопазване, социално предприемачество.

Процедурата е с два крайни срока за подаване на проектни предложения. Първият краен срок е 05.09.2018 г., а втория е на 07.11.2018 г.

Прочетена 1129 пъти

facebook coment