Понеделник, 14 Май 2018 07:02

Празник на Търговище. Първи панаирен ден (програма)

Оценете
(1 глас)

Празничната програма започва в 9.30 часа в понеделник с ритуал за издигане знамената на площад „Свобода“, след което ще бъдат наградени победителите от конкурса за фоторазказ на Общината „Търговище днЕС“. От 10.00 часа ще се състои тържественото заседание на Общински съвет Търговище, където ще бъдат връчени отличията за почетни граждани на проф. Николай Овчаров и журналиста Радослав Черкезов.

Официалното откриване на панаира ще бъде в 11.30 часа пред Художествена галерия „Никола Маринов“. В 11.00 часа е предвидено да тръгне дефиле на мажоретния състав към Центъра за младежки дейности и инициативи с Духовия оркестър. Маршрутът е от площад „Свобода“ до панаирните зали. В 12.00 часа ансамбъл „Мизия“ ще изнесе концерт на естрадата в парка „Борово око“.

В следобедните часове програмата продължава с фестивала „С дъх на хляб и мед“. Откриването е в 14.00 часа. Предвидени са демонстрации и дегустации на различни видове хлебни изделия, сладкиши и мед. Очакват се 47 участници от читалищата, пенсионерските клубове и производител от Търговище. От пчеларския браншови съюз участие са заявили 15 пчелари. Фестивалът тази година ще бъде тридневен.

Детските работилници в „Алеята на занаятите” ще започнат в 16.00 часа. Ще има демонстрации на приложни техники – рисунки на стъкло, глина, коприна. Участниците са от клуб „Батик“, Центъра за приложни изкуства от ОДК и други.

Вечерният концерт е с начален час 19.00 ч. и е с участието на Валя Балканска, Петър Янев, гайдарска група „Орфикус“ и дует „Ритон“.

Прочетена 1666 пъти

facebook coment