Понеделник, 30 Април 2018 14:15

Турнир по пейнтбол, изложба и дискусия в III-то издание на Дни на Европа

Оценете
(1 глас)

Областният информационен център в Търговище за трети път организира Дни на Европа, които ще са наситени с различни прояви в периода 03-08 май 2018 г. Така центърът ще отбележи 9 май - Деня на Европа, както и кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион“ (#EU in My Region). Събитията имат за цел да повишат осведомеността за ЕС.

На 3,4,5 май от 10.30 ч. на пл. „Свобода“ ще бъде подредена изложба на открито на тема: „Добри европейски проекти в моя регион“. Експертите на ОИЦ-Търговище, съвместно с Дирекция „Бюро по труда“ ще имат и приемна за граждани. Тя има за цел да ги насърчава за активно търсене на информация за Европейския съюз и неговите политики.

На 7 май, от 10.30 ч. в парка „Борово око“ ще бъде даден старта на турнир по пейнтбол за възрастни. За децата и младежите ще има различни занимателни и спортни игри. Паралелно с това на откритата естрадна сцена ще тече празничен концерт на поп изпълнители от училищни състави в област Търговище.

Финал на Дните на Европа ще бъде сложен с дискусията „Градове и хора“, която ще се състои на 8 май 2018 г. в „Шато де Берже" с. Овчарово. Срещата, която ще събере представители на местните власти, фирми, неправителствени организации и др. e с фокус върху енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини.

Прочетена 1573 пъти

facebook coment