Сряда, 11 Април 2018 10:56

Нови 450 нарушения на скоростта засече лазерната камера на МВР-Търговище

Оценете
(1 глас)

Над 450 нарушения на скоростта от водачи на моторни-превозни средстава по пътищата на област Търговище са установени през трите почивни и празнични дни от служителите на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище. Това е станало посредством новата преносима лазерна камера на триног, информират от пресцентъра на областната полиция. Пътните полицаи са съставили 108 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 112 глоби по фиш.

Устройството разполага със собствени батерии и работи самостоятелно. То може да установява по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността му позволява да се следи за нарушения на скоростта в двете посоки на движение.

Работата с новата преносима лазерна камера на тринога е напълно автоматизирана. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките –разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител. След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР посредством онлайн връзка.

Камерата засича скоростта от 600 м с помощта на лазерен лъч, не излъчва сигнал и не се улавя от обикновените антирадари, които улавят радиовълни. Предимството й е, че автоматично разпознава номерата на автомобилите и обработва данните за техните собственици. Може да снима и в тъмната част на денонощието.

Прочетена 2406 пъти

facebook coment