Сряда, 04 Април 2018 11:55

Геолози огледаха свлачището край с. Александрово

Оценете
(2 гласа)
Геолози огледаха свлачището край с. Александрово Сн. Областна администрация - Търговище

Геолози и инженери от Агенция пътна инфраструктура (АПИ) – София посетиха вчера сваличището край търговищкото село Александрово, за да дадат становище за неговото овладяване. Те бяха придружавани от Областния управител Митко Стайков и директора на Областно пътно управление Марчо Марчев, съобщават от областната управа.

Работна група направи подробен оглед на място и предстои да изготви доклад, с които да бъде уточнен начина и метода за ремонтирането на пътния участък. Пътното платно остава стеснено до една лента и регулирано със знаци.

Новото свлачище тръгна след интензивното снеготопене в началото на март, като отцепи ската до самия асфалт по протежение на 30 метра. От Областното пътно управление тогава спешно са изпратили искане до АПИ за финансиране на укрепителни и ремонтни дейности.Отсечката Лиляк – Александорво от години създава проблеми с непрекъсното пропадане на земни маси на различни места. Тръгналото сега свлачище е седмо поред.

„Там без сериозни геоложки проучвания и проектиране на технологии за овладяване няма да стане. Да се надяваме, че няма да има повече развитие на свлачището, защото ако се стигне до прекъсване на пътя единствената алтернатива е през с. Пресиян.“, каза неотдавна пред журналисти Марчо Марчев, директор на Областното пътно управление-Търговище

Първоначално ще се направи опит да се струпа скална маса, обясниха специалисти. Вероятно обаче ще трябва да се изгради т.нар. пилонна система, за която ще са нужни над 500 хил. лв.

Прочетена 2080 пъти

facebook coment