Вторник, 03 Април 2018 11:25

За повишено внимание в църквите по Великден апелират от пожарната

Оценете
(1 глас)

В навечерието на великденските празници служителите от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Търговище са извършили проверки за противопожарната обезопасеност на 23 православни храма в областта, съобщават от пресцентъра на ОД МВР.

Осъществен е контрол относно условията за успешна евакуация, както и за изправността на електрическите инсталации и отоплителните уреди. С църковните служители са проведени инструктажи относно използването при нужда на пожарогасителите и недопускането на задръствания от хора и на затваряне на евакуационните изходи. Съставено е едно разпореждане за отстраняване на неизправности в отоплителен уред в една от църквите.

Огнеборците съветват гражданите при влизане в църквите да обърнат внимание къде са изходите и какви са възможностите за евакуация в случай на пожар. Напомнят още, че трябва да се внимава при боравенето със свещи. Препоръчителна е и бдителност при паленето на свещи в домовете. Те никога не трябва да бъдат оставяни да горят без надзор, защото пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг, а последиците могат да бъдат изключително сериозни.

По време на великденските служби ще има дежурни 8 служители на РД ПБЗН-Търговище. При инцидент трябва незабавно да се потърси помощ на тел. 112.

Прочетена 1099 пъти

facebook coment