Понеделник, 08 Януари 2018 10:05

Награждават с бронз от английската корона младеж от Търговище в президентството

Оценете
(2 гласа)
Награждават с бронз от английската корона младеж от Търговище в президентството Сн. GoTargo

Младежи от цяла България, взели участие в програмата за личностно развитие на Международната награда на херцога на Единбург, ще получат лично от президента Румен Радев почетни значки и сертификати като символ на упоритостта и отговорността си. Сред тях е и 18-годишният Никола Георгиев от Търговище, който премина успешно през различните предизвикателства и покори първия етап от програмата – ниво Бронз, съобщи неговият лидер Анета Милева. Събитието с отличените през изминалите месеци участници ще се проведе на 10 януари от 16:00 ч. в Централния военен клуб в София.

Отличените младежи, както и всички участници в програмата, имаха възможност да комуникират с различни ментори, да развиват умения, да спортуват, да доброволстват и не на последно място, преживяха незабравимо приключенско пътуване сред природата. Инициативата предизвиква младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност.

По думите на Анета Милева наградата дава тежест при кандидастване в университети във всички европейски държави, но най-голямата полза е в това младите хора да повярват в мечтите си и да положат усилия да ги превърнат в свои цели. Наградата не е материална. Тя е личният напредък и постиженията на всеки участник.

nikola

За 6 месеца през миналата година Никола е успял да реализира поставените цели - да участва в театрален спектакъл. Той работи и все повече се доближава до мечтата си учи актьорско майсторство. Научил се дори да свири на пиано. На 19 февруари м.г. той се превъплати и в образа на Левски в училищна драматизация по време на общоградското честване. Следвайки програмата е подобрил и физическата си активност. От 30 лицеви опори в началото вече прави по 150. Положил е и доброволчески труд, като в продължение на три месеца е посещавал и се грижел да възрастни пациенти в болницата в Търговище. Последното предизвикателство пред Никола беше приключение сред природата. В екип от млади хора от цялата страна той тества уменията си за оцеляване сред дивата среда, каза Милева.

За Наградата:

Международната награда на херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование.

Международната награда на херцога на Единбург е основана във Великобритания през 1956 г. от съпруга на кралица Елизабет II, Негово Кралско Височество Херцогът на Единбург. Наградата e вече глобална инициатива. Над 8 000 000 младежи от 144 различни страни са взели участие в нея.

В България Наградата официално стартира в началото на 2014 г. в партньорство с президентската институция и има подкрепата на много бизнес организации.

Прочетена 3168 пъти

facebook coment