Понеделник, 20 Ноември 2017 09:42

Изгорелият покрив на ОУ "Хр. Ботев" ще забави ремонта (видео)

Оценете
(3 гласа)

Тази нощ пожар изпепели 1200 кв.м. от покривната конструкция на ОУ „Хр. Ботев“ в Търговище, на чиято сграда се извършва основен ремонт. Няма пострадали хора. Огънят е лумнал в 01,39 ч., като сигнала е постъпил на тел. 112, информираха от пресцентъра на ОД на МВР.

Поради изясняване на причините за пожара и оценка от застрахователите ще се забавят строително-ремонтните работи. От фирмата-изпълнител на обекта коментираха, че ще се наложи временно да прекратят работа, тъй като сградата е подгизнала, а времето студено.

Запознати твърдят, че снощи до към 19.30 ч. на обекта се е работело. Причините за възникване на инцидента обаче са в процес на изясняване.

20 служители на РСПБЗН-Търговище с три противопожарни автомобила са участвали в потушаването на пожара. За гасенето на огъня са използвани около 30 000 л вода, както и две 30-метрови автомеханични стълби – от Търговище и Шумен. Около 03,30 ч пожарът е бил локализиран, а около 04,30 ч – напълно ликвидиран. Пожарът се е прехвърлил и върху покривната конструкция на прилежаща сграда на Кукления театър, чиято сцена също е засегната. И в момента противопожарен екип дежури с превантивна цел на мястото на инцидента.

Предстои да бъде извършен оглед на местопроизшествието от оперативно-следствена група от РУ-Търговище.

Прочетена 2132 пъти

facebook coment