Четвъртък, 16 Ноември 2017 09:44

Две училища се включват в Иновационен лагер по предприемачество в Първа гимназия

Оценете
(1 глас)

В Световната седмица на предприемачеството, на 17 ноември в Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище ще се проведе Иновационен лагер 2017 г. , в който ще участват 20 ученици от 9 до 12 клас от две училища. За първи път към инициативата освен деца от училището-домакин се включват и 10 ученици от ПГ по икономическа информатика в Търговище. По време на лагера младежите трябва да предложат идеи за успешното решаване на проблем в бизнеса, съобщи за „Търговище ТВ“ Росица Станкова, ръководител на групите по предприемачество по програмите на Джуниър Ачийвмънт – България в Първа гимназия.

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от фондация Джуниър Ачийвмънт - България (JA), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

20-те ученици, разделени в пет отбора трябва да предложат решение на казус, като ще разполагат с 3 часа за избистряне на идеята и нейното представяне. В 13 ч. е началото на Иновационния лагер, който ще започне с опознавателни игри, сформиране на екипите и раздаване на предприемаческия казус. Той засяга конкретни предизвикателсва и проблеми, пред които е поставена бизнес компания.

inovation camp1

За разрешаването на казуса ще бъдат необходими качества като инициативност, умения за бързо взимане на решения, работа в екип, ефективна комуникация и други. Учениците разполагат със свободата да измислят най-оригиналния начин, с който да представят решенията пред специално жури. Това може да стане чрез чрез постер или презентация, скеч, сценка и пр. Ще има награди, но по-важното е да има добро настроение и усмивки.

Към 16 часа ще започне изслушването на презентациите им, като всеки отбор ще има 3 минути, за да защити тезата си, уточни Росица Станкова. Иновативните решения ще бъдат оценявани от бизнес дамите Петя Колева от „Гласко“, Теодора Стелианова от „Райфайзен банк“ и Нурхан Илми от „Тракия глас България“.

За десета поредна година Джуниър Ачийвмънт България е домакин на Световната седмица на предприемачество за България.

През 2017 г. тя се отбелязва с редица събития в училища и образователни институции в страната - открити уроци, иновационни лагери и други предприемачески дейности.

Прочетена 1933 пъти

facebook coment