Сряда, 11 Октомври 2017 13:55

Тръгнаха ремонтите и в две детски учебни заведения (видео)

Оценете
(2 гласа)

Със символична „първа копка“ днес беше даден старт на мащабното обновяване на детска градина №9 „Приказка“ и детска ясла №1 „Първи юни“ в Търговище, в които основен ремонт не е правен повече от 50 години.

За модернизацията на двата обекта ще бъдат вложени над 2 млн. лв., съобщи по време на церемонията кметът на Търговище Дарин Даримитров. Строително-монтажните работи в забавачката са на стойност малко над 1 млн., а отделно за ново оборудване и обзавеждане са заделени 118 847 лв. без ДДС.

В цялостния ремонт и реконструкция на детската ясла ще се инвестират към 900 000 лв., а още над 100 000 ще отидат да новото обзавеждане.

На официалните церемонии присъстваха ръководството на местната власт, директорите на учебните заведения, представители на фирмата-изпълнител, строителния и авторския надзор.

Изпълнител на ремонта на градината е фирма „Радита“, а на яслата „ЖСП Стил“. Те трябва да приключат в рамките на пет месеца, като още два са нужни за доставка на новите мебели.

Тези обекти са част от 4-те заложени в модернизацията на образователната инфраструктура в града, която се финансира безвъзмездно с европейски средства по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“.

Прочетена 1541 пъти

facebook coment