Петък, 15 Септември 2017 16:17

Пак удари първият училищен звънец (ВИДЕО, СНИМКИ)

Оценете
(2 гласа)

15 септември – първият учебен ден! От всички страни към родното училище прииждат ученици с големи букети в ръка, техните родители, близки и познати. Учителките не успяваха да обгърнат с двете си ръце цветята, с които техните възпитаници ги отрупваха. Празничната атмосфера, грейналите лица на хората, които се поздравяваха с „Честит празник!“ е нещо оптимистично сред безбройните проблеми на делника.

1ychilisnte

Тържественото откриване на новата учебна година в учебните заведения в Търговище започна под звуците на националния химн и посрещане на училищното знаме. Зазвучаха приветствени слова към ученици, учители и родителите от ръководствата и властимащите.

1c 14737 са учениците, които влязоха в класните стаи в общинските училища в Търговище през новата учебна година. В държавните има записани още 1399 ученици.

Възпитаниците на I ОУ “Христо Ботев“ ще трябва да изтърпят неудобството да учат в нова сграда. Приютиха ги от ІІІ ОУ „П.Р. Славейков”. Затова празникът им беше споделен. Но …след години-две ще се хвалят с най-модерната и уютна обстановка. За последен път в „старите“ си домове отпразнуваха първия учебен ден и малчуганите от детски градини №9 „Приказка“ и №7 „Снежанка“. Чакат ги тежки ремонти по мащабния проект за модернизация на образователната инфраструктура.

3s1

В останалите училища и детски градини строителни неволи засега няма да има. Само някой друг нов учител, нов директор и нови надежди. Разбира се и нови знания. А ние им желаем малки крачки към науката, защото великото изкуство да се научи много е да се започне с малко.

Празникът във Второ СУ "Проф. Н. Маринов" ТУК

Празничният 15 септември в ДГ "Приказка" ТУК

Прочетена 2006 пъти

facebook coment