Вторник, 12 Септември 2017 16:04

Обучават първолаци по пътна безопасност

Оценете
(1 глас)
Обучават първолаци по пътна безопасност Сн. II СУ "Проф. Н. Маринов"

Дни преди началото на новата учебна година първолаци преминаха нагледно обучение по пътна безопасност. То беше осъществено от униформени служители от МВР -Търговище с първокласниците на II СУ „Проф. Никола Маринов“ в рамките на инициативата „Академия за първолаци 2017“.

Те насочиха вниманието на малките ученици към безопасното придвижване от дома до училище, пресичането на кръстовище със и без светофар, правилното движение по тротоара и др. Съвместната дейност между училището и полицията е много ползотворна, продиктувана от загрижеността на всички за опазване живота и здравето на децата, съобщава училищният сайт.

Предстои изнасяне на беседи по пътна безопасност от служители на “Пътна полиция” пред децата от детските градини и учениците от училищата в областта по график в така наречените “Часове на полицая”. Една част от лекциите ще бъдат изнесени в училищата, а друга – в Центъра за превенция на ОД МВР-Търговище и в учебния кабинет  в сектор “Пътна полиция”-Търговище, който е оборудван с плазмен телевизор и разполага с превантивни филми по темата, информират от пресцентъра на областната полиция в града.

1klas policia24

По повод националната кампания „Да запазим децата на пътя“ първокласниците в Търговищко ще бъдат запознати и с нова брошура на МВР, която дава съвети на децата за безопасно движение на пътя. На 15 септември полицейски инспектори ще оставят в класните стаи на училищата специално разработените за деца информационни материали.

В първия учебен ден ще има и засилено полицейско присъствие за гарантиране сигурността на децата и на пътната им безопасност в районите в близост до детските и учебни заведения.

Прочетена 1961 пъти

facebook coment