Сряда, 13 Април 2016 18:08

Зелено училище без стени правят в Търговище

Оценете
(0 гласа)
Деца на "зелено училище" Деца на "зелено училище" Търговище ТВ

Зелено училище, по модела на училища без стени ще правят в III-то ОУ „П.Р. Славейков“ в Търговище. Това е една алтернативна тенденция в образованието, която се разгръща все по-обширно на запад. Или казано по-просто при нея се набляга на игрите и ученето в открити пространства, сред природата, сред дървета и храсти, на открити пространства. Проектът на търговищкото училище спечели финансиране до 5 000 лв. в конкурса на тема „Обичам природата и аз участвам“ на МОСВ и ПУДООС, в рамките на националната кампания „Чиста околна среда – 2016г.“  

800 училища от страната са участвали със свои екоразработки, а само 127 са класираните проекти. Сред спечелилите финансиране е и СОУ за деца с увреден слух „Св. Иван Рилски“ в Търговище. Наименованието на техния проект е „Късче природа в училище“.

Програма „Чиста околна среда 2016“ насърчава общини и кметства да се грижат за природата, като ги финансира с до 10 000 лв. Тази година от 1217 проекта са одобрени 234. Сред тях са и креативните идеи на 4 селски кметства в община Търговище. Това са Кръшно, Руец, Здравец и Алваново. С парите те трябва да почистят и озеленят паркове и алеи, да направят зони за отдих или детски кътове.

Прочетена 2397 пъти

facebook coment