Вторник, 04 Юли 2017 10:01

Бурята отнесе покрива на III Основно училище. Описват щетите (снимки)

Оценете
(2 гласа)
Бурята отнесе покрива на III Основно училище. Описват щетите (снимки) Сн. Община Търговище

По разпореждане на кмета Дарин Димитров тази сутрин комисия описва пораженията по покрива на административната част на ІІІ Основно училище „Петко Рачов Славейков” в Търговище и прави оценка, за да се търси финансиране за спешен ремонт на отнесения покрив.

След вчерашната буря металната конструкция, заедно с носещата част, е изтръгната и съборена във вътрешния двор. Стихията е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори. Дъждът е проникнал в сградата и временно са поставени защитни платна, за да предпазват помещенията от допълнителни повреди.

tg 3

Няма пострадали хора при инцидента, но дворът е осеян със счупени стъкла и парчета тухли и влизането на територията на училището е забранено до приключване на разчистването, уточняват от пресцентъра на кметството.  

Изкоренени и изпочупени големи дървета има в дворовете на гимназията по туризъм и други училища, установи още снощната проверка на кмета.

tg 4

Екипите на Община Търговище продължават да работят по отстраняване на щетите от бедствието. Разчистват се междуселищни пътища, на които има изпочупени дървета и скъсани проводници. Прекъснати кабели има и в населените места и жителите им трябва да бъдат внимателни при придвижването си. На кметовете е разпоредено да вземат мерки за недопускане на преминаващи в близост.

В оперативната част на администрацията продължават да пристигат сигнали за повреди в електричеството, по които се работи и се препращат на аварийните екипи. Те молят за търпение, тъй като повреди има на много места.

nvodnenie

За по-малко от денонощие в Търговище се изляха над 82 литра на кв. м. дъжд. Само за час, в пика на бурята вчера, валежите са били 53 литра и шахтите нямаше как да поемат цялото количество незабавно, което доведе до наводняване на някои от улиците.

 

Прочетена 2573 пъти

facebook coment