Вторник, 13 Юни 2017 16:26

Вицепрезидентът Илияна Йотова обеща социален дебат при посещението си на Фестивала на радостта в Ястребино (видео)

Оценете
(2 гласа)

Приключи 21-ят Фестивал на радостта, който събра над 110 деца и 30 ръководители от 20 социални институции в страната. В продължение на 8 дни те твориха и спортуваха в Националния детски комплекс в антоновското село Ястребино. Фестивалът се организира от Обществен фонд "Детство" и премина под патронажа на вицепрезидента на страната Илияна Йотова, която обсъди с работещите в социалните услуги наболелите проблеми в сектора. 

За поредна година фантазията на над 110 деца от домове за деца, лишени от родителска грижа и центрове също оживяха в арт клубовете по стъклопис, рисуване върху керамика, плъстене на вълна, музика.Творбите на децата бяха подредена в пъстра изложба, а част от сувенирите ще бъдат дарени на благодетелите на фестивала.

Шанс на децата с трудна съдба да излязат от анонимност, а посланията им да бъдат споделени се сбъдва благодарение на Обществен фонд „Детство“ и щедростта на много дарители и доброволци. Сред тях е и 28-годишният Марти от Вашингтон, който 5 годишен е бил осиновен от дома в Каспичан.

По време на фестивала пред вицепрезидента Илияна Йотова работещи в социалните услуги поставиха проблемите за недостига на средства за издръжка на децата, ниското заплащане, липсата на педагогическа и психологическа подкрепа, която да осигурява индивидуална грижа спрямо потребностите.

Илияна Йотова подари на децата книги и аплодира таланта им на гала концерта "Приятели", който донесе на всички много удовлетворение и възхищението на много нови приятели.

Прочетена 1912 пъти

facebook coment