Сряда, 17 Февруари 2016 13:23

Прочети ме! „Учебник по доброта“ тръгна из домовете в Голямо Ново

Оценете
(0 гласа)

 Днешният 17 февруари се отбелязва, като Ден на спонтанните актове на доброта – една от новите инициативи на международните благотворителни организации. По този повод учениците от основното училище „Георги Раковски“ в търговищкото село Голямо Ново, които преди повече от година създадоха единствения по рода си „Учебник по доброта”, стартираха инициативата „Прочети ме!” сред жителите на селото.

50 кратки разкази на 110 страници са събрани в „Учебника по доброта”. Малките автори описват по детски добрините, които са направили. Нарисували са и илюстрации към историите.

Геновена:

„Доброто е да помогнем да бедни, на малки, на големи”

Създадените от детското перо страници вече прелистват и възрастните. След като миналата година го подариха на депутати и дипломати, сега са подели нова инициатива „Прочети ме!” или своеобразна мобилна библиотека из селото.

Славка Георгиева, старши учител по Български език и литература:

„Учебникът тръгна по къщите и тук си отбелязваме в коя къща колко е престоял и се връща в училище, пак обикаля. Това е един вид популяризиране”

Навярно и възрастните ще открием в книгата познати, но забравени неща – истината за това какъв трябва и си струва да бъдеш. И дано поне на този ден да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и да не забравяме, че ненаказано добро няма.

Прочетена 3144 пъти

facebook coment