Вторник, 24 Януари 2017 13:15

Детски кът за четене в болницата в Търговище

Оценете
(2 гласа)
Детски кът за четене в болницата в Търговище Цветен и уютен е кътът за четене в болницата в Търговище

Детското отделение в МБАЛ-Търговище вече си има вълшебен кът за четене, където децата могат да прекарват  време с родителите си. Така малчуганите, които се лекуват, ще могат да се изгубят в книгите и техните истории или да се насладят на играчките.

Кътът за четене надгражда проекта "Пътуваща Библиотека", благодарение на който повече деца имат достъп до програмите ни, уточняват от инициаторите на Фондация за децата в риск по света. Основни двигатели на проекта в Търговище са гражданските организации от Клуба на НСО.

И тъй като четенето носи наслада, когато сме настанени удобно, от Клуба са потърсили интериорни решения с удобни и цветни мебели. "Искахме да създадем едно уютно място, в което децата поне за миг да забравят за болката като се оттеглят в различния свят на книгата", сподели за "Търговище ТВ" председателят на Клуба на неправителствените организации Невяна Маджарова.

Два пъти седмично Цветелина Ганева, психолог и координатор на проекта, посещава детското отделение на болницата и прекарва време с децата и родителите там.

Официалното откриване на новата придобивка ще бъде на 26 януари, от 11.00 часа, в детското отделение на многопрофилната болница.

Прочетена 2806 пъти

facebook coment