Неделя, 15 Януари 2017 14:23

Учениците в Търговищко се връщат в клас в понеделник,16 януари

Оценете
(3 гласа)

Ваканцията на учениците в Търговищко приключва и утре, 16 януари те трябва да се върнат в клас. По данни на директори учебният процес във всички училища ще започне в регламентирания час. За тези на едносменен режим началото е в 8 часа. Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище уточнява на сайта си, че първа смяна започва в  07:30 ч., а втора - 13:30 ч.

„Търговище ТВ” припомня, че учебните занятия се възстановяват след задължителната коледни ваканция, която от 5 януари прерасна в „дървена” заради усложнената зимна обстановка в региона. Три дин по право дадоха общинските кметове, след което тя беше удължена с разрешение на просветния министър.

Извънредната ученическа ваканция, дадена заради студа в страната, няма да се наваксва с отучване. Това обещаха от МОН. Заради това, че непредвидено децата са останали вкъщи няколко дни повече, няма да се реже междусрочната ваканция. Заедно със събота и неделя тя ще е 4 дни в началото на февруари - от 04 до 08.02.2017 г. вкл. за учениците от I - VIII клас.

Отучване няма да има, но ще се наложи известно преструктуриране на учебното съдържание.

На училище утре ще бъдат и децата в общините Попово, Антоново и Опака.

Прочетена 3626 пъти

facebook coment