Сряда, 11 Януари 2017 13:18

Искат удължаване на дървена ваканция в Търговищко. В клас едва в понеделник, 16 януари

Оценете
(2 гласа)

Ваканцията на учениците в Община Търговище да се удължи до края на седмицата включително и учебните занятия да започнат едва в понеделник, 16 януари. Искане за това е внесено от кмета на Община Търговище в РУО на МОН. Удължаване на ваканцията до края на седмицата вече се разрешава от образователното ведомство, тъй като вече са изчерпани трите възможни дни, които могат да бъдат дадени от кмета, се обяснява в прессъобщение на Община Търговище. Очаква се становище по искането. Вероятно то ще излезе до 17 часа.

Искане за удължаване на ваканцията има и за общините Попово, Опака и Антоново. Това потвърди вр.и.д. началник на РУО на МОН-Търговище Кремелита Бонева. По думите й заповедтта е внесена за подпис при образователния министър.

„Със заповед на министъра на образованието по доклад от РУО на МОН се иска удължаване на ваканцията до 13 януари включително във всичките общини“, обясни г-жа Бонева.

Кметовете на общините в региона преди обяд са подготвили уведомление до РУ на МОН, а то от своя страна е обобщило и изпратило доклад до министър Кунева.

Мярката за прекратяване на учебните занятия на 12 и 13 януари е поради тежката зимна обстановка на територията на област Търговище. Искането следващите два дни да бъдат обявени за неучебни е свързано с ниските температури, снегонавяванията и заледяването, както и с оглед предотвратяване на рисковете при придвижване и пътуване на учениците към училищата.

Прочетена 6907 пъти

facebook coment