Сряда, 16 Ноември 2016 06:40

Над 20 младежи стават топ мениджъри за един ден в Търговище

Оценете
(1 глас)
Над 20 младежи стават топ мениджъри за един ден в Търговище "Мениджър за един ден" в ТСБ - Търговище, 2013 г.

22 свободни позиции са обявили институциите – домакини в Търговище, в рамките на Националната инициатива „Мениджър за един ден” 2016. Така в началото на работния ден в четвъртък ново „ръководство“, макар и за един работен ден ще имат общинската и областна администрации, Първа гимназия „Св. Седмочисленици“ и ПГИИ „Джон Атанасов“, регионалната библиотека, сдружение „Нови гласове“, Държавният архив. Най-много столове ще „освободят“ в общината, където са готови да приемат нов кмет, секретар, трима заместник-кметове, ПР експерт, а стъклообработващата фирма „Гласко“ предлага седем позиции – мениджър производство, началник склад, финансов анализатор и др.

Ученици и студенти от цялата страна в рамките на Националната инициатива „Мениджър за един ден” 2016 отново ще преживеят един реален работен ден в малки и големи компании, държавни и общински институции.

Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда. На местно ниво „Мениджър за един ден“ може да послужи за запознаване на младите хора с профила на компаниите и възможностите за професионална реализация в техния град или област, което адресира проблема с липсата на кадри, който голяма част от работодателите в страната изпитват.

Всяка институция-домакин и желаещ младеж предварително регистрира своето участие в електронна платформа, на която са обявени броя и вида на позициите за приемане на мениджъри за един ден.

За петнадесети пореден път Джуниър Ачийвмънт България организира инициативата „Мениджър за един ден“. Тази година събитието ще се проведе на 17 ноември 2016 г. в цялата страна, под патронажа на Президента на Република България и с участието частни и държавни институции.

Прочетена 2673 пъти

facebook coment