Понеделник, 14 Ноември 2016 13:41

Иновационен лагер по предприемачество в Първа гимназия

Оценете
(2 гласа)
Иновационен лагер по предприемачество в Първа гимназия Сн.JA

В Световната седмица на предприемачеството, на 16 ноември групите по предприемачество при Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище ще проведат най-значимото си събитие - Иновационен лагер 2016, в което участват ученици от 9 до 12 клас. В него младежите трябва да предложат идеи за успешното решаване на проблем в бизнеса.

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от фондация Джуниър Ачийвмънт - България (JA), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

20-те ученици, разделени в пет отбора трябва да предложат решение в рамките на 3 часа, като разполагат с информация (чрез достъп до Интернет) и компютърни ресурси. Около 16 часа ще започне изслушването на презентациите им от учителско жури, като всеки отбор ще има 3 минути, за да защити тезата си, уточни Росица Станкова, ръководител на групите по предприемачество по програмите на Джуниър Ачийвмънт - България . Победителите ще бъдат наградени.

За девета поредна година Джуниър Ачийвмънт България е домакин на Световната седмица на предприемачество за България. 

През 2016 г. тя се провежда в периода 14-20 ноември с редица събития в училища и образователни институции в страната - открити уроци, иновационни лагери и други предприемачески дейности.

Прочетена 2265 пъти

facebook coment