Понеделник, 07 Ноември 2016 15:04

Четирима ученици от Втора гимназия със стипендии по образователен проект

Оценете
(0 гласа)

Четирима ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище спечелиха стипендии по проект "1000 спипендии". Трите са в област литература, а едната - в изобразително изкуство. Тримата ученици, които имат поощрителни стипендии в област „Литература“ по проект „1000 стипендии" на фондация „Комунитас“ за 2016/2017 учебна година са: Захари Свиленов Тодоров VІІ г клас, Недялка Стойчева Стоичкова Х в клас и Атина Боян Филева ХІ г клас, съобщава училищният сайт.

Всеки от тях ще получи по 200 лева под формата на кредит за книги, възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии”. Наставници на учениците по проекта са Йорданка Филева и Здравка Радева – главни учители по български език и литература.

Димана Стойчева от ІХ в клас пък спечели основна стипендия в област „Изобразително изкуство“, като участник в клуб „Батик“ към Младежки дом Търговище. Неин наставник по проекта е ръководителят на клуба Славка Георгиева, старши учител по български език и литература във Второ СУ Търговище. Димана получава 500 лева за цялата учебна година и 200 лева под формата на кредит за книги.

Конкурсът „1000 стипендии" се провежда в два етапа. Първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите, като в края на юли се обявява първо класиране. С кандидатите, достигнали до втори кръг, през септември и октомври на текущата година се провеждат индивидуални интервюта.

Прочетена 1800 пъти

facebook coment