Четвъртък, 03 Ноември 2016 11:58

Ротари Търговище направи дарение на 490 първокласници (видео)

Оценете
(4 гласа)

Ротари клуб Търговище направи дарение на 490 първокласници от общинската училищна мрежа. В месеца на празника на народните будители и 170 години светско образование подарява „късче“ знание с „Помагало по български език от 1 до 4 клас”, което е утвърдено от МОН.

Директорите на 4-те основни училища и 2-те гимназии в града, както и на 10-те основни училища в селата на община Търговище се срещнаха с представители на клуба, за да получат комплектите.

„С тази инициатива искаме да подкрепим образованието и грамотността, които са сред приоритетите на Ротари“, споделиха организаторите Училищните директори приеха дарението с радост и благодарност. От името на директорите благодарност към дарителите изказа директорът на I СУ „Свети Седмочисленици“ Севдалина Зафирова : „Този жест е изключително важен в трудния преходен период, през който ние минаваме, с промените в българското образование. И тази подкрепа на общността ни дава повече сили и увереност, че вървим в правилната посока“.

Това не е първата образователна инициатива на Ротари Търговище. С тяхната финансова помощ бяха оборудвани компютърен кабинет при създаването на Професионалната гимназия за чужди езици „М. Андрей“ в Търговище и фитнес зала в Помощното училище. Преди години на училищата бяха раздадени Карти по история и луксозни издания на „История славянобългарска“.

OU Dralfa darenie 1

Децата от село Дралфа с благодарност изпратиха тази снимка. 

 

Rotary darenie 3 11 2016 3 

Rotary darenie 3 11 2016 2 

Rotary darenie 3 11 2016 1

Прочетена 3048 пъти

facebook coment