Сряда, 02 Ноември 2016 21:23

Млада учителка направи 3D макети на Св. Седмочисленици по повод 170 г. светско образование в Търговище

Оценете
(4 гласа)
Млада учителка направи 3D макети на Св. Седмочисленици по повод 170 г. светско образование в Търговище Сн. I СУ "Св. Седмочисленици"

Млада учителка от Първо СУ ”Св. Седмочисленици” в Търговище направи макет от стиропор на сградата на най-старото училище в Търговище – т.нар. Славейково училище. 27-годишната Мария Димова, която за първа година е възпитател на първи клас, изработи и триизмерно изображение на Светите Седмочисленици.

Поводът за това е 170-те години от началото на светското образование в Търговище, чийто последователи на първите са учениците и учителите от Първо СУ ”Св. Седмочисленици”.

От училището замислят да направят флашмоб като с човешки тела изпишат цифрата 170, както и да организират хоро със 170 участника. Проявата е предвидена за 18 ноември.

За юбилея се подготвя и летописен сборник, в който са включени интересни автентични материали, спомени на деятели и учители, свързали живота си с нашето училище.

От училището са обявени и конкурси за стари и нови снимки от училищния живот; за литературна творба; за рисунка; за вълнуващ спомен, свързан с училището. Сред инициативите са уроци с непрактикуващи вече учители, хепънинг и мултимедиен спектакъл, изложба със събрани от учениците артефакти и ретро ревю, съобщават от училището на специално създадения сайт  “170 години светско образование”, в който могат да се открият всички материали, свързани с годишнината.

Кулминацията на честванията е на 25 ноември, когато ще бъде отправено тържествено послание към идните поколения и заключителен мултимедиен спектакъл.

Прочетена 6279 пъти

facebook coment