Петък, 14 Октомври 2016 13:00

Роботът Финч учи безплатно търговищки деца на програмиране

Оценете
(2 гласа)

Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище организира обучения по програмиране с робота Финч за деца в дните 17 – 21 октомври след предварително записване на тел. 0601 63791 или на място в Детски отдел, съобщават от институцията.

Предоставените пет финч робота ще бъдат демонстрирани от специалист. Работната група от деца не трябва да надхвърля 10, които да са на възраст от 8 до 11 години. Това е нов вид робот за обучение по компютърни науки, провокиращ въображението на децата. Дизайнът и функционалността му са резултат от четиригодишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.

С поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч (finch robots), българските библиотеки се присъединяват към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на програмирането (Europe Code Week).

От 15 до 23 октомври 2016 г. специалисти от обществените библиотеки в десет български града, сред които и Търговище, ще помогнат на децата да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин. Семинарите са организирани от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глоб@лни библиотеки – България“ в сътрудничество с регионалните библиотеки в десетте града.

Прочетена 2951 пъти

facebook coment