Понеделник, 03 Октомври 2016 14:38

Пътеводител "Търговище - бисерът на българския североизток"

Оценете
(3 гласа)

Случайно или организирано през Търговище преминават стотици туристи. Всички те си задават въпроса какво може да се разгледа в града и накъде да поемат.

tabeli 2За тяхно улеснение е подготвеният пътеводител от проф. Николай Овчаров "Търговище - бисерът на българския североизток". Изданието е финансирано с 2600 лв. от Община Търговище и за сега са отпечатани 5000 бр.

Пътеводителят беше официално беше представен от кмета д-р Дарин Димитров: „Идеята беше да улесним нашите гости и да им насочим вниманието към туристическите атракции в региона.”

Книжката "Търговище - бисерът на българския североизток" на проф. Николай Овчаров обхваща няколко раздела: Мисионис – пътешествие към историческите корени на града, От Ески Джумая до съвременното Търговище и Какво още можем да видим на час път от Търговище?

На 15 страници е обобщена информация и снимков материал с която любопитният турист може лесно да добие представа за много от забележителностите и да предизвика своето любопитство.

Пътеводителят ще бъде разпространяван чрез всички удобни места, включително и в хотелите на града. Очаква се превод на английски и китайски език.

Прочетена 2330 пъти

facebook coment