Вторник, 01 Март 2022 11:05

До края на април се кандидатства за прием в детските градини в Търговище

Оценете
(2 гласа)

От 1 до 29 април е срокът за подаване на заявления за кандидатстване в първа възрастова група в детските градини за учебната 2022-2023 г., информират от общинската управа.

В детските градини в Търговище ще бъдат сформирани 13 първи групи. По две ще бъдат те в детските градини № 2 „Осми март“, № 8 „Слънце“ и в № 11 „Звънче“.

Класирането на децата ще се извършва чрез прилагане на водещ и допълнителни критерии. За първи път водещ критерий ще е близостта на детската градина до постоянния и/или настоящия адрес на детето. За целта са определени прилежащи райони към всяка от сградите на 10-те детски градини. Родителите ще могат да подават заявления за прием на децата и в заведения, които са извън прилежащия им район. В тези случаи обаче те ще бъдат приемани, ако след класиране на всички от прилежащия район, има останали свободни места.

С преференции при приема в първа група ще се ползват децата, с постоянен и/или настоящ адрес в прилежащия район от поне 2 години. Допълнително точки при класирането ще получават деца с един или двама починали родители, деца на работещи родители или студенти, деца с неизвестни родители и такива, които са посещавали яслена група към същата детска градина, и други.

Заявление за участие в класирането може да се подава от родителите на място в избраната детска градина или на електронната поща на съответното заведение.

Наредбата за условията и реда за прием в детските градини, карта на прилежащите райони и образци на всички необходими заявления могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/normative-acts/naredbi.obshtinski.savet/NaredbaPriemDG2021

Прочетена 219 пъти

facebook coment