Четвъртък, 17 Юни 2021 05:40

Таксите за детска градина в Търговище вече се заплащат и по банков път

Оценете
(1 глас)

Таксите за посещение на детска градина в Търговище вече могат да се заплащат по банков път и дистанционно, информират от общинската управа. Директорите на детските заведения трябва да предоставят на родителите номера на банковата сметка на съответното заведение и останалата необходима информация за извършване на плащанията.

Ще бъде възможно и превеждането на сумите чрез електронно банкиране. То бе определено като най-предпочитан метод за онлайн плащане на таксите в анкета сред родителите. Тя бе проведена от Общината през април. Тогава 62 % от анкетираните заявиха, че желаят да заплащат таксите дистанционно. 44 % от тях пък посочиха именно онлайн банкирането като най-удобен начин за плащане.

Припомняме, че всички градини разполагат и с ПОС терминали за безконтактно плащане. Всички устройства са активни и трябва да бъдат поставени на видимо за родителите място.

Утвърден е и графикът за работа на детските заведения през лятото. Той може да бъде актуализиран единствено при промяна в действащата нормативна уредба на Министерството на здравеопазването, след съгласуване с Обществения съвет към градината и Община Търговище.

Графикът е публикуван в сайта на местната администрация: https://www.targovishte.bg/education/GRAFIK%20NEUCHEBNO%20VREME%202021.pdf

Прочетена 338 пъти

facebook coment