Четвъртък, 21 Май 2020 13:06

С виртуални инициативи отбелязваме 24 май в Търговище

Оценете
(1 глас)

С виртуално празнично шествие Търговище ще отбележи 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. То ще се проведе във фейсбук страницата на Община Търговище и на видеостената на централния площад „Свобода“, съобщиха от местната управа.

Причината е забраната за провеждане на празнични шествия и събирания в условията на епидемията от коронавирус. Затова от образователното министерство призоваха училищата да проведат в електронна среда своите празнични уроци, да отбележат паметни дати, да направят презентации и концерти, да реализират различни виртуални събития.

Местните образователни и културните институции ще направят презентации и видеоклипове, в които да покажат своите постижения през годината.

В празничния ден ще има и видеопослания от наши общественици, културни и просветни дейци, ученици, спортисти, популярни личности. Те ще бъдат излъчени на градския екран, както и в официалната фейсбук страница на общинската администрация.

От Регионалния исторически музей също са предвидили инициатива, свързани с духовността, родолюбието и ценностите, като ще покажат в социалната мрежа презентация за развитието на светското образование в Търговище.

Прочетена 906 пъти

facebook coment