Понеделник, 02 Март 2020 10:58

Старт на приема в детските градини

Оценете
(1 глас)

От 2 март до 30 април е срокът за подаване на заявления за прием на деца в първа възрастова група в детските градини за учебната 2020/2021 г. в община Търговище, съобщиха от администрацията. Приемът ще бъде извършен в общо 14 групи в десетте детски градини на територията на града. По две първи групи ще има в ДГ № 1 „Веселушко“, ДГ № 2 „Осми март“ и ДГ № 11 „Звънче.

Родителите/настойниците или други лица, които полагат грижи за детето/децата, могат да подават заявление в до три детски градини.

С предимство при класирането ще бъдат деца и заявители с настоящ или постоянен адрес на територията на град Търговище от повече от 1 година. Преференции се ползват също от деца с починали родители, деца с трайни увреждания над 50%, деца на работещи родители, трето и следващо дете на многодетни родители, близнаци и други.

Кандидатстването става на място в градините, като се подава заявление по образец. С цел сверяване на посочените в него данни, се представят и оригинали на: удостоверение за раждане на детето; документи, доказващи основанията за предимство по допълнителни критерии; документ за настойничество или за лице, полагащо грижи за детето;

Резултатите от класирането ще бъдат обявени в срок до 15 май. Приетите деца постъпват в учебните заведения на 15 септември или преди посочения срок, при съществуваща възможност в детските градини.

Заявлението за прием може да се изтегли от уебсайта на Община Търговище.

Прочетена 818 пъти

facebook coment