Петък, 13 Септември 2019 15:27

Едно училище в Търговище в ремонт преди 15 септември

Оценете
(1 глас)

Общинската училищна мрежа е в готовност за старта на новата учебна година. Голямата част от планираните ремонтни дейности са приключили, но във Втора гимназия все още тече строителство. То обаче няма да възпрепятства започването на учебния процес, обясняват от местната управа.

Там се ремонтират санитарните възли, вече е подновена и отоплителната инсталация. Закупени са метални шкафчета за учениците и обзавеждане за класни стаи. Близо 135 000 лв., отпуснати от образователното министерство, са инвестирани в ремонта.

В I СУ „Св. Седмочисленици“ са вложени близо 32 000 лв. от собствения бюджет. Извършено е освежаване на коридорите на 2-я етаж, където са подменени и всички отоплителни тела. Има ново оборудване и обзавеждане за класни стаи. В IV ОУ „Иван Вазов“ е извършена подмяна на подовата настилка и дограмата в част от класните стаи. Инвестирани са 17 000 лв. собствени средства на училището.

С подменен покрив ще посрещне учебната година ІІ ОУ ”Н. Й. Вапцаров”. Там предстои и подмяна на дограмата за 13 000 лв., заделени от капиталовите разходи на Общината. Смяна на дограма очакват и в ІІІ ОУ ”П. Р. Славейков”. Там са обновени 20 учебни стаи с 13 000 лв. собствени средства.

В осемте общински училища в селата са приключили с летните ремонти.

Прочетена 899 пъти

facebook coment