Вторник, 28 Май 2019 16:13

Предстои състезание Ваканция, здравей! Да играем безопасно!

Оценете
(1 глас)

Деца от 7 училища в Търговищка област ще мерят сили и знания в състезанието „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. То ще се проведе тази сряда, от 13.00 ч. в сградата на I ОУ „Хр. Ботев“ в Търговище, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Проявата е заключително мероприятие по националната програма „Работа на полицията в училищата“ и се организира от областната дирекция на МВР и РУО-Търговище. В надпреварата учениците ще имат възможност да покажат познания за това как да играят безопасно и как да реагират правилно в рискови ситуации.

Състезанието включва тест, по различни теми: отличителни полицейски знаци и атрибути, безопасност на движението по пътищата, основни правни категории в наказателния процес, къде да сигнализираме за инцидент и др. На въпросите от него участниците ще отговарят в рамките на 30 минути.

След това в спортната зала „Дечо Стефанов“ ще се проведе състезание по майсторско управление на велосипед. После надпреварата между отборите-участници ще продължи с игра, целяща обличане за време на униформа на полицай и на пожарникар.

От 2000 г. досега инспекторите от Детските педагогически стаи в МВР работят активно по програмата, като учат децата на уважение към реда и законите, създават у тях модели за безопасно поведение и им помагат да изградят умения за разрешаване на конфликти. Целта е да засили  присъствието на полицейските служители в учебните заведения и провеждането на уроци по полезни теми.

Прочетена 1282 пъти

facebook coment