Петък, 24 Май 2019 13:21

Търговище празнува 24 май

Оценете
(2 гласа)
Търговище празнува 24 май Сн. Община Търговище

Празнично шествие на образователни и културни институции постави началото на проявите в Търговище, посветени на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

То премина от I ОУ „Христо Ботев“ до площад „Независимост“ и бе предвождано от кмета д-р Дарин Димитров, народният представител д-р Венка Стоянова, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, зам.-кметовете Рая Матева, Емине Якубова, общински съветници, почетни граждани на Търговище, секретарят на Общината Христалина Халачева.

24 май2019 2

След тях преминаха учителите и възпитаниците на 12 детските градини, представители на културните институти и сдружения, образователните институции.

В шествието се включиха и учители от общинските училища в селата Вардун, Голямо Ново, Драгановец, Дралфа, Лиляк, Макариополско, Надарево, Подгорица. 
Фанфарният оркестър предвождаше учители и ученици от 11 учебни заведения в Търговище. След тях преминаха и самодейци от 15 читалища, представители на любителски танцови и музикални школи. 

24май2019 1
Празничната програма продължава в 18.30 часа с дефилето на зрелостниците. 451 абитуриенти от 8 училища в Търговище ще преминат по червената пътека на централния площад.

Прочетена 2118 пъти

facebook coment