Неделя, 14 Април 2019 16:01

Откриват обновена детска ясла в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Приключи ремонт и цялостно обновяване детска ясла №1 „Първи юни” в Търговище. В обекта са инвестирани над 900 000 лева в строителство и над 62 000 лв. във вътрешно оборудване и обзавеждане.

На специална церемония, този понеделник, детското заведение ще бъде официално открито от кмета на града Дарин Димитров и директорът на яслата Сашка Илиева.На нея са поканени още представители на фирмата, която е изпълнител на ремонтните дейности, екипът за управление на проекта, областният управител на Търговище, председателят на Общинския съвет, общински съветници, представители на медиите и други заинтересовани страни.

Най-старата ясла в Търговище е открита през 1962 г., а цели 55 години основен ремонт не е правен. Сега вече тя е изцяло с нов облик и съвременна визия. Подменена е дограмата, въведените са мерки за енергийна ефективност, има нова фасада и инфрастрктура, а дворът е озеленен и с нови, безопасни люлки и катерушки. (ВИЖ ГАЛЕРИЯ)

Модернизацията е по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Прочетена 2281 пъти

facebook coment