Вторник, 26 Февруари 2019 09:35

БЧК - Търговище отчита дейността си

Оценете
(1 глас)

Българският червен кръст в Търговище ще отчете своята дейност за 2018 година на 26 февруари от 14 часа в конферентната зала на хотел „Идол“. Местната организацията има 2530 члена и 164 доброволци.

В младежката секция членуват 114 младежи. През 2018 г. 57 от тях са преминали обучения по актуални теми: промоция на хуманитарни ценности; здравословно хранене, първа помощ, превенция на зависимости, социално помощна дейност. В информационните им кампании са взели участие 1715 човека. Броят на хората получили хуманитарна помощ от БЧК-Търговище е 9 222.

Проекти и кампании, върху които работи хуманитарната организация в Търговище са „Топъл обяд за деца“; „Млечна кухня за деца в риск“; „Подкрепа за кандидат-студенти“; „Групи за взаимопомощ на самотни възрастни“; Европейската програма за храни; „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения”.

За миналата година 1155 души са преминали обучения по първа помощ.
Към БЧК – Търговище функционира младежки авариен екип и доброволен екип за действие при бедствия, аварии и катастрофи.

Червенокръстците осъществяват още подкрепа на уязвими общности, водноспасителна дейност, насърчават доброволното и безвъзмездно кръводаряване.

Прочетена 1698 пъти

facebook coment