Неделя, 11 Ноември 2018 07:32

Нов спортен център откри КИАРРА за 10-та си годишнина (галерия)

Оценете
(1 глас)

„Всяка работа е съзнателно творчество на живота” е казал един немски философ и тази мисъл чудесно импонира на създателя и двигател на спортен клуб „Киарра” Зорница Златева, която вече 10 години провокира деца и родители от Търговище да спортуват.

Ето защо това лято за нея и семейството й не протече само в забавления, а в сериозна подготовка за това отговорно дело. Нейната любов към спорта от 5 годишна й помогна да превърне старото, занемарено котелно помещение в Дома на науката и техниката в града в уютна спортна зала. В това се убедиха десетките гости, които преди дни дойдоха да я поздравят на откриването на новия център за деца и семейства, където се предлагат занимания по зумба, аеробика, каланетика, канго джъмпс и пр.

Обстановката бе наситена от духа на чистия интерес, примесен с танцова демонстрация на малки стрийт танцьори на „Киарра”, а накрая и торта за рождения ден. Гостите видяха на мултимедия перипетиите при ремонта на залата, чуха поздравителните адреси на народния представител д-р Венка Стоянова, областния управител на Търговище и началника на образователния инспекторат. Новият треньор в клуба Невена Антонова съобщи, че отскоро работят по системата за физическа култура за деца от 3 до 6 г., развита в ЮАР – „Мънкинастикс”.

Зори Златева благодари на хората, които са се включили с идеи и подкрепа, а дарителите получиха благодарствени грамоти. Споменът от летните ремонти вече е оставен на заден план, но предстои обновяване на санитарните възли и поставяне на аспирация в залата. Без съмнение, работата продължава, защото целта е ясна. И когато има сила, воля и упоритост тя е обречена на успех.

Автор: Денислава Атанасова

Снимки: Иван Колев, Д. Атанасова

Прочетена 2417 пъти

facebook coment