Четвъртък, 08 Ноември 2018 14:12

Бащи и деца приготвяха здравословна храна в I СУ "Св. Св. Седмочисленици"

Оценете
(2 гласа)

Ученици от III б клас на I СУ „Св. Св. Седмочисленици“ предизвикаха своите бащи и дядовци да приготвят вкусна и здравословна храна под мотото „Истински chef“. Днес, 25-те деца и техни татковци, дядовци и чичовци готвиха заедно и сътвориха апетитни сандвичи.

Поводът беше Седмицата на бащата, която традиционно се провежда през втората седмица от ноември и е част от националната кампания "Да бъдеш баща".

Класният ръководител Марийка Трифонова, чрез мултимедийна презентация обясни на децата, че е важно отрано ще изградят правилно отношение към храненето. Да не се втурват към училищната лавка или близкото магазинче за поредния сандвич, пица, или чипс, защото тази храна не е полезна.

Татковците пък запретнаха ръкави и мотивираха децата си да се стремят да приготвят разнообразни и цветни сандивици, които да отговарят на вкуса им. Инициативата даде възможностите те да прекарат време с децата си и да подпомогнат успешното им емоционално и социално развитие.

Накрая учениците подредиха кулинарна изложба и похапнаха вкусно, сътвореното с ръцете си. А техните бащи получиха благодарствени грамоти.

Инициативата се провежда за шеста поредна година и подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на своите деца. Началото на тазгодишната проява съвпада с отбелязването на световния ден на мъжа - 5 ноември.

Прочетена 2047 пъти

facebook coment