Четвъртък, 25 Октомври 2018 11:23

Книги на конци в училищен коридор в Седмицата на четенето

Оценете
(2 гласа)

105 приказни истории съчиниха шестокласниците от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ в Търговище. Те направиха малки книжки, в които „публикуваха“ историите. После ги закачиха на конци в училищния коридор и по този начин създадоха една отворена читалня. Инициативата нарекоха „Незнайни истории на конци“ и така станаха част от Националната седмица на четенето.

„Някои от историите са измислени от шестокласниците, а други – интерпретации по любими приказки. При всички случаи обаче е налице лично авторство във всяко едно произведение“ - каза учителят по литература Анета Милева.

Оригиналната идея вдъхновила по-малките ученици, които на път към класната стая вървят буквално между книгите и с любопитство спират да четат написаното в тях. Първокласниците не пропускат възможност да ги разгледат отблизо. Те все още не могат да четат добре, но с радост приемат помощ от по-големите ученици и в прегръдката им слушат „Незнайните истории”.

„Обичаме да четем и да споделяме тази своя страст. Днес се опитахме да съчетаем четенето, ученето, забавлението и общуването с приятели. И мисля, че се получи” - сподели Милева.

Тя каза още, че е много важна способността на учителя да увлича и да организира творческа работа с възпитаниците си. „Това е добър пример, защото повече от 100 деца се включиха с радост и намериха поле за изява на творческите си способности” – допълни учителят.

Към проекта се включиха и художниците от училището, които направиха специален плакат, който маркира началото на приказния коридор.

Прочетена 1755 пъти

facebook coment