Печат на тази страница
Петък, 19 Октомври 2018 11:37

Патронен празник в училището за деца с увреден слух

Оценете
(2 гласа)

Специалното училище за ученици с увреден слух „Свети Иван Рилски“ в Търговище отбелязва патронния си празник. Вече 107 години едно от най-старите училища, което с чест носи името на светеца, организира мило тържество в навечерието на празника.

Сред гости бяха: д-р Дарин Димитров – кмет на община Търговище, представители на Областна администрация, образователния инспекторат, директори на училища, родители и близки на настоящи и бивши ученици, съобщиха от училището.

Кметът на общината с топли и прочувствени думи поздрави учениците и целия колектив на училището с патронния празник и с неговата 107 годишнина.

Директор на СУУУС „Свети Иван Рилски“ Росен Милачков изрази искрената си благодарност към съвременните следовници на светеца – учителите на деца с увреден слух.

glyxo

С много аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на малчуганите от Детска градина № 11 „Звънче“ и от ІІІ ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Търговище.

Със свои изпълнение радваха и учениците от училището.

Празничната програма завърши с изпълнение с жест и мимика на песента „Доброта“, която напомни завета на Св.Иван Рилски – „Бъдете единни и имайте мир помежду си“.

Прочетена 1941 пъти