Понеделник, 15 Октомври 2018 10:15

Видео: „Аз съм българче“ в рап вариант записаха деца от Търговище

Оценете
(3 гласа)

Популярното стихотворение "Аз съм българче" на Иван Вазов, което се изучава още в първи клас, вече звучи в рап вариант. С нова музика, аранжимент и съвременно звучене я записва детска вокална група "Protime" от Търговище и приятели. Зад идеята и делото стои музикалният педагог и ръководител на даровитите деца Стойна Кичукова.

Песента е сред 14-те спечелили правото на участие в първото издание на Националния фестивал за нови детски песни "Детска мелодия на годината". Финалът на фестивала е гала концерт за избор на песента на годината, който ще се проведе на 22 декември 2018 г. в Зала № 1 на НДК. Фестивалът има конкурсен характер и песните финалисти вече се въртят в интернет. Публиката може да ги подкрепя с SMS-си.

"Аз съм българче" на "Protime" и приятели можете да подкрепите с SMS на 15 551 с текст "1". Отделно на самия финал ще има детско и професионално жури. 

Талантливата певческа група Protime (Протайм) включва деца от Търговище - Георгия, Рени, Мария, Бранимира, Гамзе, Бонка, Халиме, Явор(IV ОУ "Иван Вазов"), Никола (II СУ "Проф. Никола Маринов"), Ралица (Попово), Патриция (Шумен) и Текин (Разград). Те успяха да клипират своята песен с финансовата подкрепа и съдействие на Ротари клуб и Община Търговище.

Прочетена 4222 пъти

facebook coment