Вторник, 09 Октомври 2018 14:11

Видео: Една сбъдната мечта за детска градина №9 „Приказка“ в Търговище

Оценете
(4 гласа)

В слънчевия девети октомври официално беше открита обновената детска градина №9 „Приказка” в Търговище. Тя е изцяло модернизирана по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

В приветствието си кметът на община Търговище Дарин Димитров развълнувано припомни как преди една година беше направена първата копка на ремонта.

"Сега откриваме първият обект от образователна инфраструктура. Знаете, че се обновиха още една детска градина, детска ясла и основно училище. Нека децата да изпълват със смях и веселие не само градината, но и целия град."

Директорът на детското заведение Даниела Димитрова си пожела да бъдат заети с деца и шестте групи. Тя изрази удовлетворението си от извършения ремонт и благодари на Община Търговище за оказаната подкрепа при реализирането на проекта.

Празничната програма, подготвена от възпитаниците на ДГ „Приказка“ предизвика много вълнение сред десетките родители.

На сградата е извършен основен ремонт, цялостно обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. С реализацията на заложените по проекта дейности за обекта, се осигури модерна, функционална, здравословна, достъпна и енергийно ефективна материалната база на детска градина №9 „Приказка”. Изпълнените строително-монтажни работи са на стойност 1 161 524.79 лв. без ДДС. По проекта е направена и цялостна подмяна на наличното оборудване и обзавеждане, на обща стойност 78 035.66 лв. без ДДС.

На церемонията присъстваха д-р Дарин Димитров – кмет на община Търговище, Мирослава Павлова – ръководител на проекта, Даниела Димитрова – директор на детската градина и представители на фирмата, изпълнител на строителството, строителния и авторския надзор. Също така областният управител на Търговище, общински съветници и много родители.

           

Прочетена 2330 пъти

facebook coment