Петък, 17 Ноември 2017 10:44

Престижни отличия за Духов оркестър -Търговище и за неговия диригент (видео)

Оценете
(2 гласа)

Диригентът и ръководител на търговищкия духов оркестър Красимира Коларова бе удостоена с най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци – кристално огърлие. Наградата се дава за изключителен принос в българската музикална култура и по случай 50-годишния юбилей на формацията, посочи председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански.

Краса Коларова награда

На юбилейния концерт снощи той връчи на единствената жена дипломиран диригент у нас и престижното отличие „Златна лира“ за дейността й като ръководител на състава. Други пет оркестранти също бяха отличени с тази награда. Всички 25 музикантите получиха специален поздравителен адрес от министъра на културата Боил Банов, както и от много институции и музиканти от страната.

С интригуващ празничен концерт беше отбелязана 50-годишнината от създаването на Духовия оркестър в Търговище. Задно със смесен хор „Родна песен“ и много гост-солисти оркестрантите представиха пъстра и вълнуваща програма пред препълнена зала в Драматичния театър.

За първи път прозвучаха вариации на песни на Адел и Металика. Всяко изпълнение на талантливите и обичани музиканти беше бурно аплодирано от публиката.

 

Прочетена 2833 пъти

facebook coment