Четвъртък, 19 Октомври 2017 11:27

8-годишната Елена Добрева е победител на музикален конкурс в Италия

Оценете
(2 гласа)

8-годишният музикален талант Елена Добрева от Търговище се завърна с първа награда от международния певчески конкурс PREMIO MIA MARTINI в Италия. Тя е победител в категорията за нови изпълнители от чужбина, като се състезава на финала с деца от Русия, Румъния и още един представител от България. Децата бяха подбрали с голямо удоволствие песни из рeпертоара на Zeccinodoro, който празнува шестдесет годишнина, съвпадаща със събитието.

Елена Добрева беше най – малкият участник в международния музикален конкурс. Тя се занимава с музиката от 3 годишна. „Музиката присъства в живота ми от момента на раждане, всички около мен пеят и всички са артистични и емоционални. Музиката я отъждествявам с дишането - при мен се получава леко и спонтанно и никога по задължение“, сподели след завръщането си очарователната малка изпълнителка. elena2

По думите на нейната майка Михаела Тодорова конкурсът е предоставил възможност талантите да се самоизмерят в международна творческа и градивна атмосфера, да получат съвети на професионалисти в жанра, да бъдат на вниманието на именити изпълнители, творци и дейци на културата.

Конкурсът на името на Мия Мартини е с 23 годишна история, като в него тази година са взели участие представители от България, Италия, Румъния, Русия, Молдова,Чехия. За първи път е стартирала и отделна категория за международно участие MIA MARTINI INTERNATIONAL, в която се присъжда спечелената от Елена награда за изпълнителско майсторство „Мия Мартини”.

елена 3

Творческият форум се провежда близо до южноиталянския град Баняра (родното място на певицата). Конкурсът е обявен от Асоциацията за култура и сценични изкуства и преминава през три етапа.

           

Прочетена 3958 пъти

facebook coment