Вторник, 29 Август 2017 15:11

Младата певица Сесил Алпер с нови отличия

Оценете
(1 глас)

Поредна тройна победа за възпитаничката на музикална школа "Ню войсес" Сесил Алпер и нейният ръководител Десислава Станкова. Младият певчески талант от Търговище се завърна с отличия от 16-я международен конкурс „Речни ноти”, който се проведе в края на миналата седмица в гр. Тутракан.

След упорита двудневна надпревара в няколко направления, Сесил завладя жури и публика с прекрасните си изпълнения и получи три плакета и дипломи. Тя се сдоби с наградата на кмета;първа награда във трета група и първа награда в категория филмова музика, съобщи нейният вокален педагог Десислава Станкова.

Международния конкурс -„Бозторгай”, Казахстан и неговия Директор Карла Абдикаримов поканиха лично Сесил през престоящата 2018 година да участва на пълна издръжка на конкурса, лични покани има и за международни конкурси в Малта и Словения.

„Речни ноти” е включен в календара на МОН в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Индивидуалните поп изпълнители от 8 клас до 12 клас получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място.

Прочетена 2006 пъти

facebook coment