Сряда, 23 Август 2017 11:35

Златни медали от Япония за деца от арт школа "Артея"

Оценете
(1 глас)

Единственият за България Супер златен медал за рисунка от Япония спечели дете от Търговище. На един от най-големите конкурси на министъра на външните работи 10-годишният Даниел Стойнев пребори конкуренцията на 47 000 творби. Така неговата рисунка „Цирк“ е избрана да илюстрира корицата на луксозния каталог на победителите за тази година.

Освен престижното златно отличия малкият творец от частната школа „Артея“ в Търговище е спечелил и сребърен медал от това 47-мо издание на ĸoнĸypca, организиран от японската фондация Арт образование. При това в конкуренция с над 47 000 рисунки на деца от 42 държави. Добра композиция, колорит и смесена техника са достойнствата на отличената творба.

Даниел Стойнев, призьор:

"Очаквах медал, но на по-големи години, когато рисувам по-красиво“

Нели Чолакова, управител и преподавател в ШИИ „Артея“

„В тези международни каталози никъде не пише нито името на преподавателя, нито на школата. До името на автора-стои името на България. Много сме горди!"

Талантът на още три деца от частната школа е отличен на този международен конкурс в Токио, Япония. Златен медал има 8-годишната Христина, а бронзови други две момичета.

Прочетена 2151 пъти

facebook coment