Сряда, 06 Април 2016 10:45

Сатирични календари на световни политици представят в Търговище

Оценете
(0 гласа)
Сатирични календари на световни политици представят в Търговище budaev.ru

 Сатирична поредица календари за 2016 г., посветени на отношенията между Русия и Турция и събитията в Сирия, ще бъдат показани в рамките на три дни в Търговище. В тях на основата на класически картини има колажи на световни политици – Путин, Обама, Ердоган, Дж. Кери, Плевнелиев и др. Те са дело на московския художник, майстор на политическата сатира – Андрей Будаев. Календарите ще бъдат изложени на 7, 8 и 9 април на централната улица „В. Левски“, след аптека „Санита“, от 10:00 до 19:00 ч., казаха организаторите на откритата изложба – Българо-руският информационен клуб „Светлина“ в Търговище. 

В календарите президентът на Турция Реджеп Ердоган напр. е представен като антигерой, а сирийският президент Башар Асад е поставен в леглото с Барак и Мишел Обама. Друг „будаевски“ календар за 2016 г. е озаглавен „Целият свят не стига“ и е посветен само на президента на Русия Владимир Путин.

В Търговище ще бъдат представени общо 6 тематични календара на Андрей Будаев. При интерес от страна на публиката изложбата може да има продължение на 11, 12 и 13 април, уточниха организаторите. Календарите ще бъдат предоставени и за продажба.

„Картините му привличат, вълнуват, интригуват. Може би някои от неговите снимки не винаги са ясни, но са винаги вярни!…С изкуството не може да се спори. За кой ли път московският художник Андрей Будаев потвърждава своята креативност – оригинален художник, талантлив. Сигурен съм, че те ще бъдат хвалени и опустошавани. Но това е нещо обичайно… Ако искате да видите своето време, не забравяйте да посетите изложбата от творби на Андрей Будаев, ще видите много интересни неща!“, пише Виктор Джанибекян във вестник „Тверская, 13“.
Прочетена 1968 пъти

facebook coment