Печат на тази страница
Неделя, 03 Юли 2022 17:42

Със "Суперчовек" приключват театралните дни в Търговище

Оценете
(2 гласа)

„Суперчовек“ е четвъртата премиера на Драматичния театър в Търговище, която е част от афиша на театралните празници „Дни на големия театър в малкия град“. Автори на пиесата са Иржи Янку и Петр Свойтка, а неин режисьор и преводач е Николай Гундеров. Това е негов, пети поред спектакъл на търговищка сцена и отново е провокация към публиката.

„Суперчовек“ е история за хора, които се състезават за пари и слава. Тя е социална сатира и ни пренася в телевизионен риалити формат, чийто участници, събрани измежду най-колоритните и различни прослойки на обществото, се състезават за половин милион лева и титлата „Суперчовек“. Съвременните гладиатори, както иронично ги нарича водещият на предаването, играят тиролски народни танци, правят фокуси, биват удряни с ток в името на голямата награда, но много скоро разбират, че най-жестоката част от играта тепърва предстои.

„Пиесата рефлектира съвременните отношения. А зад парите и славата е скрит крехкият бент на човешкия морал. Когато той бъде разрушен, цунамито от егоизъм или безнравственост може да бъде разрушително за всички. Този текст, под формата на игра, поставя въпроси за ценностната система, а хуморът винаги помага да се скрие назидателния пръст на излишната патетика.”, казва режисьорът Гундеров.

В ролите ще видим актьорите от местната трупа Антония Кундакова (дебют), Анна Петрова, Божидар Попчев, Ивана Стоянова, Радослав Радев, Тодор Кирилов и гост-актьорите Любомир Фърков и младият Теодор Кисьов.

Премиерата е този понеделник, 4 юли, от 19:00 часа, Драматичен театър – Търговище.

Прочетена 190 пъти