Четвъртък, 24 Март 2016 10:44

Миро и Деси Тенекеджиева представят „Живот като на кино“ в Търговище

Оценете
(1 глас)

Уникално арт-събитие предстои в петък вечер в Търговище. В залата на Художествената галерия „Никола Маринов“, от 19:00 ч. ще се състои представянето на проекта „Живот като на кино” – арт продукция, която събира в едно кино, театър, музика и художествена фотография. Търговище е най-малкият сред 5-те града (София, Пловдив, Варна, Добрич и Търговище), които са избрани за невероятния концерт-спектакъл с филмова музика, мултимедия и съпътстваща фотографска изложба. Концертът филмова музика е със специалното участие на поп звездата Миро.

Фотографската изложба включва 33 оригинални фотографии, вдъхновени от известни филми от световното и европейско кино. Някои от филмите, вдъхновили фотографиите са „Модерни времена” (реж. Чарли Чаплин), „Закуска в Тифани” (реж. Блейк Едуардс), „Списъкът на Шиндлер” (реж.Стивън Спилбърг), „Циганско време” (реж.Емир Кустурица), „Кръстникът” (реж. Франсис Форд Копола) и много други. Не са пропуснати и няколко български филма, сред които се откроява „Козият рог” на Методи Андонов.

Тя ще може да се види до 30-ти март в галерията. В мултимедийната визия ще бъдат показани откъси от филмите, участващи в изложбата, както и кадри от работната атмосфера по заснемане на фотографиите. В музикалната пък ще се чуят изпълнения на поп певеца Миро.

Трейлър „Живот като на кино“

В реализирането на „Живот като на кино“ участват известни български, музиканти, артисти, фотографи, а продуцент и ръководител на проекта е актрисата Деси Тенекеджиева. Проектът е дело на Фондация „Стоян Камбарев” и се финансира от Министерството на културата. Фотограф и арт директор е Мариета Ценова. Сред участниците във фотосесиите има и известни имена от културния ни живот като Ицко Финци, проф. Георги Лозанов, Джони Пенков, Джеки Стоев, Константин Вълков, Миленита, Стефан Китанов, Тома Марков, Огнян Видев. В проекта участват и деца, ученици и студенти. Общото между всички са интереса, любопитството и любовта към киното, привързаността към любими герои, филмови звезди и към филмовата музика.

Сн. Facebook

Прочетена 2814 пъти

facebook coment