Вторник, 01 Юни 2021 09:04

Празникът за децата на Търговище ще се проведе в спортната зала

Оценете
(1 глас)

В спортна зала „Дечко Стефанов“, вместо на площад "Свобода", ще се проведе празникът по случай 1 юни, организиран от ЦПЛР – Обединен детски комплекс Търговище. Промяната се налага заради прогнозите за валежи през утрешния ден, информират от общинския пресцентър.

Програмата започва в 16.30 ч. утре, с награждаване на лауреатите на XVII Общински песенен конкурс „Парад на песента“.

В 17.30 ч. започва концертът „Детските таланти на Търговище“. Той ще бъде с участието на възпитаници на Детска фолклорна школа „Търговище“, Клуб по спортна гимнастика „Торнадо“, Клуб по художествена гимнастика “Светкавица“, Детски танцов състав „Хорце“, Балет „Вега“ и лауреати от Общински конкурс „Парад на песента“.

По случай Международния ден на детето кметът на Търговище д-р Дарин Димитров отправя пожелания към децата за щастливо и безоблачно детство. "Ние, възрастните, даваме обещание да Ви осигурим по-добри условия за обучение, за развитие, за живот.", се казва в поздравителния му адрес.

Той определя малчуганите като героите на тази година, заради понесените стоически и зряло затварянето на училища, детски градини и останалите наложени ограничения в пандемичното време.

Прочетена 530 пъти

facebook coment